Patisserie-Chocolaterie Peter Lemmens -

Patisserie - Taarten

Alle gebak, vlaaien, koekjes en andere zoete lekkernijen van Peter Lemmens worden met echte roomboter en verse ingrediënten bereid. Bijna dagelijks worden deze producten geleverd in onze bakkerij: meel, eieren, room, boter, noten, cacao en natuurlijk fruit. In de zomer komt het fruit van de fruitboeren uit de omgeving. Iedere dag of eigenlijk nacht, wordt gebakken. Ook op zondag! ‘s Ochtends heel vroeg worden de eerste taarten en nog warme vlaaien vervoerd naar onze winkels in Maastricht en Valkenburg (zie de openingstijden).  
Grenachegâteau

Grenachegâteau

Bodem van macarondeeg. Als onderlaag crème au beurre met hierop zelfgemaakte meringue (eiwitschuim) en als top wederom crème au beurre. De bovenkant is een deksel van macarondeeg. Rondom afgewerkt met crème au beurre, melkchocolade snippers en bovenop een laagje grenache.  

klein  €  15.95        middel  €  20.30        groot  €  24.90

Mokkagrenache

Mokkagrenache

Bodem van macarondeeg. Als onderlaag mokka crème au beurre met hierop zelfgemaakte meringue (eiwitschuim) en als top wederom mokka crème au beurre. De bovenkant is een deksel van macarondeeg. Rondom afgewerkt met mokka crème au beurre, melkchocolade snippers en bovenop een laagje grenache. 

klein  €  15.95        middel  €  20.30        groot  €  24.90

Likeurgâteau

Likeurgâteau

Macaronbodem met crème au beurre, luchtige biscuit, besprenkeld met likeur en crème au beurre met likeur erin. De taart is aan de zijkant afgestreken met crème au beurre met likeur en aangezet met pure chocolade snippers. 

mini  €  9.60          klein  €  15.95        middel  €  20.30      groot  €  24.90   

Miserabelgâteau

Miserabelgâteau

Luchtig macarondeeg gemaakt van amandelprogresschuim. De gâteau is in twee lagen verdeeld met crème au beurre en likeur ertussen en afgewerkt met poedersuiker.  

mini  €  9.20        klein  €  17.50        middel  €  21.70        groot  €  26.60

Pâte nougat

Pâte nougat

Heerlijke cake met nougatstukjes erin. De pâte nougat is verdeeld in 3 lagen met daartussen crème au beurre met likeur. De zijkanten zijn met dezelfde crème au beurre afgestreken en verder aangezet met melkchocolade snippers. 

mini  €  9.60        groot  €  18.90 

Amarettogâteau

Amarettogâteau

Macaronbodem met hierop luchtige biscuit met mokka crème au beurre, amaretto en zelfgemaakte meringue (eiwitschuim). De zijkant wordt afgestreken met mokka crème au beurre en melkchocolade snippers. De bovenkant wordt overgoten met een laag grenache.  

mini  €  10.20        klein  €  16.70        middel  €  20.75        groot  €  26.30       

Mokkagâteau

Mokkagâteau

Macaronbodem met een beetje mokka crème au beurre. Hierop een luchtige biscuit met daartussen mokka crème au beurre. De zijkant wordt afgestreken met mokka crème au beurre en macaronkruimels. De bovenkant is versierd met rozetten van mokka crème au beurre, walnoten en chocolade koffiebonen. 

mini  €  10.20        klein  €  16.70        middel  €  20.75        groot  €  26.30

Kersengâteau

Kersengâteau

Een soezenring op een macaronbodem gevuld met kersen en slagroom. De taart is rondom afgewerkt met crème au beurre en een laagje hazelnootkrokant. In plaats van kersen kan ook kruisbessen genomen worden. 

mini  €  12.50        klein  €  18.20        middel  €  21.80        groot  €  24.85       

Aardbeiengâteau

Aardbeiengâteau

Een soezenring op een macaronbodem gevuld met verse aardbeien en slagroom. De taart is rondom afgewerkt met crème au beurre en een laagje hazelnootkrokant.  

mini    €    12.95        klein  €  19.75          middel  €  23.65        groot  €  27.55

Frambozengâteau

Frambozengâteau

Macaronbodem met crème au beurre. Hierop een luchtige biscuit, crème patissier met frambozen, zelfgemaakte frambozenconfiture en slagroom. De taart is aan de zijkant afgestreken met crème au beurre en pure chocolade snippers. Op de bovenkant een royale laag grenache.  

mini  €  11.00        klein  €  18.75        middel  €  23.00        groot  €  28.55       

Leopoldgâteau

Leopoldgâteau

Macaronbodem meet crème au beurre. Hierop een luchtige biscuit, besprenkeld met likeur, crème patissier en slagroom. De taart is aan de boven- en zijkant afgestreken met crème au beurre en eigen geroosterde amandelsnippers. 

mini  €  10.20        klein  €  17.10        middel  €  20.30        groot  €  25.10       

Leopold frambozengâteau

Leopold frambozengâteau

Macaronbodem met roomboter crème au beurre en luchtige biscuit. De taart is gevuld met crème patissier, frambozen, zelfgemaakte frambozenconfiture en slagroom. De taart wordt aan de zijkant afgestreken met crème au beurre en eigengeroosterde amandelsnippers. Op de bovenkant een randje rozetten van crème au beurre en in het midden verse frambozen.  

mini  €  11.10        klein  €  19.15        middel  €  24.60        groot  €  30.30       

Bananengâteau

Bananengâteau

Macaronbodem met een dun laagje crème au beurre. Hierop een luchtige biscuit met slagroom en banaan. Deze taart is rondom bekleed met marsepein en afgewerkt met verse frambozen en aardbeien.  

mini  €  13.35      klein  €  20.55        middel  €  27.50        groot  €  37.20 

Merveilleuxgâteau

Merveilleuxgâteau

Macaronbodem met crème au beurre en een luchige biscuit, besprenkeld met likeur. Hierop slagroom met zelfgemaakte meringue (eiwitschuim). De gâteau is aangestreken met slagroom en de zijkant is afgewerkt met een dikke laag pure chocolade. Op de bovenkant slagroom met pure chocolade snippers.  

mini  €  12.60        klein  €  18.55        middel  €  23.35        groot  €  28.20

Slagroom-fruitgâteau

Slagroom-fruitgâteau

Macaronbodem met een dun laagje crème au beurre. Hierop een luchtige biscuit met slagroom, verse aardbeien (in het seizoen) of kersen en een klein beetje zelfgemaakte frambozenconfituur. De zijkant is afgestreken met slagroom en aangezet met melkchocolade snippers. Bovenop rijkelijk gevuld met diverse soorten fruit en een aantal rozetten van slagroom. 

mini  €  10.10        klein  €  17.20        middel  €  20.40        groot  €  25.30 

Advocaatgâteau

Advocaatgâteau

Macaronbodem met een dun laagje crème au beurre. Hierop een luchtige biscuit met advocaatslagroom. Tussen de lagen biscuit zit ook advocaatslagroom. De zijkant is afgestreken met advocaatslagroom en aangezet met melkchocolade snippers. Bovenop een randje met advocaatslagroom en in het midden gevuld met advocaat. 

mini  €  10.10        klein  €  17.20        middel  €  20.40        groot  €  25.30

Mokka slagroomgâteau

Mokka slagroomgâteau

Macaronbodem met een dun laagje crème au beurre. Hierop een luchtige biscuit met mokkaslagroom. Tussen de lagen biscuit zit ook mokkaslagroom. De zijkant is afgestreken met mokkaslagroom en aangezet met melkchocolade snippers. Bovenop is de taart afgewerkt met rozetten van mokkaslagroom en nog een paar melkchocolade snippers. 

mini  €  10.10        klein  €  17.20        middel  €  20.40        groot  €  25.30       

Progress

Progress

Bodem en deksel van zelfgemaakte meringue (eiwitschuim) met slagroom ertussen. De zijkant is afgestreken met slagroom en aangezet met hazelnootkrokant. Wordt standaard uit de diepvries geleverd en is ideaal om als dessert te serveren. Smaakt het beste als hij nog een heel klein beetje bevroren is. 

klein  €  9.50        groot  €  17.05

Christoffel

Christoffel

Bodem en deksel van zelfgemaakte meringue (eiwitschuim) met chocolade slagroom ertussen. De zijkant is afgestreken met chocolade slagroom en aangezet met pure chocolade snippers. Wordt standaard uit de diepvries geleverd en is ideaal om als dessert te serveren. Smaakt het beste als hij nog een heel klein beetje bevroren is. 

klein  €  9.50        groot  €  17.05

Kersen saint honoré

Kersen saint honoré

Zelfgemaakte roomboter bladerdeegbodem gevuld met crème légère (vanille bavarois). Aan de zijkant belegd met crème patissier gevulde soesjes met een karamel foundant topping. In het midden rijkelijk gevuld met kersen en afgewerkt met slagroom. 

klein  €  14.45        groot  €  24.65

Aardbeien saint honoré

Aardbeien saint honoré

Zelfgemaakte roomboter bladerdeegbodem gevuld met crème légère (vanille bavarois). Aan de zijkant belegd met crème patissier gevulde soesjes met een karamel foundant topping. In het midden rijkelijk gevuld met verse aardbeien en afgewerkt met slagroom. 

klein  €  15.60        groot  €  26.85

Aardbeien slagroomgâteau

Aardbeien slagroomgâteau

Macaronbodem met een dun laagje crème au beurre. Hierop een luchtige biscuit met slagroom, verse aardbeien en een klein beetje zelfgemaakte frambozenconfituur. De zijkant is afgestreken met slagroom en aangezet met melkchocolade snippers. Bovenop een randje met slagroom en in het midden rijkelijk gevuld met verse aardbeien. 

mini  €  10.80        klein  €  18.40        middel  €  21.60        groot  €  27.05

Schwarzwälder kirschgâteau

Schwarzwälder kirschgâteau

Macaronbodem met daarop een luchtige chocolade biscuit. Hierop slagroom en een beetje zelfgemaakte frambozenconfituur en kersen. De chocolade biscuit is besprenkeld met Kirsch likeur. De zijkant is afgestreken met slagroom en aangezet met pure chocolade snippers. Bovenop een randje slagroom met in het midden kersen. 

mini  €  10.20        klein  €  17.25        middel  €  20.55        groot  €  25.55         

Sachertorte

Sachertorte

Macaronbodem met daarop een luchtige chocoladebiscuit. Hierop chocolade slagroom en een beetje zelfgemaakte frambozenconfituur. De zijkant en bovenkant zijn ook met chocolade slagroom afgestreken. De hele gâteau is overgoten met grenache en gegarneerd met Physalis. 

mini  €  11.00        klein  €  18.25        middel  €  23.50        groot  €  27.75 

Piece montée

Piece montée

Krokante bodem van zelfgeroosterde amandelsnippers en suiker. Hierop een torentje van zelfgemaakte soesjes gevuld met crème patissier. Het geheel wordt overgoten met gesmolten suiker. 

€  1.75  per  soesje

Grenachegâteau (rechthoekig)

Grenachegâteau (rechthoekig)

Bodem van macarondeeg. Als onderlaag crème au beurre met hierop zelfgemaakte meringue (eiwitschuim) en als top wederom crème au beurre. De bovenkant is een deksel van macarondeeg. Rondom afgewerkt met crème au beurre, melkchocolade snippers en bovenop een laagje grenache. Kan tevens gemaakt worden met mokkacrème. Kan voor 20 of 40 personen gemaakt worden. Rechthoekige taarten zijn in diverse variaties mogelijk, ook slagroom. 

20  pers  €  49.25        40  pers    €  87.25

Mandarijnen taart

Heerlijk fris mandarijnentaartje.
Bodem van hardewener met hierop een heel dun laagje chocolade. De taart is verder opgebouwd met slagroom met mandarijnensmaak en hiertussen dunne laagjes biscuit. De taart is afgewerkt met een neutrale “spiegel” en mandarijntjes. Heerlijk voor bij de koffie of als nagerecht
 

€  16.60

Choco bombe

Choco bombe

Smeuige chocolademouse op een dun hardewener bodempje. Afgewerkt met een laag grenache. Heerlijk voor bij de koffie maar ook als nagerecht.
voor ca 8 personen. 

€  17,80

Champagne Framboosgateau

Champagne Framboosgateau

Luchtige frambozen bavarois met een heel dun laagje biscuit erin op een bodem van harde wener. Afgewerkt met een dun laagje frambozengelei en aan de onderkant een randje van witte chocolade. Heerlijk voor bij de koffie maar ook als nagerecht. voor ca 8 personen. 

€  17,80

Luchtige harde wener zomerfruit

Luchtige harde wener zomerfruit

Zachte harde wener bodem met frangipanne rijkelijk voorzien van bosvruchten zoals aardbeien, frambozen en bosbessen.

voor 4 a 6 stukken 

€  12.50

Creme Italiën

 

€  20.55

Paastaart

 

€  20,75

Sinasappel chocolade taart

 

€  14.20

Amarene taart

 

  €  19.85

Moederdagtaart

Moederdagtaart

Een harde wenerbodem met daarop aardbeien bavarois met een vleugje cointreau. 

€  21.20

Notentaartje

Notentaartje

Een heerlijke bodem met chocolade crème patissier en hierop gekarameliseerde hazelnoten en crème au beure met karamel en hazelnotenpasta.
 

€  6,65  rond                €  8,70  ovaal

Baileys taart

Baileys taart

Een dunne harde wener bodem met daarboven een laagje vanille mousse. Een laag baileys bavarois tussen 2 plakjes chocolade biscuit. Mooi glanzend afgewerkt.
Voor ca 12 personen.

 

  €  26.50

© IXAD