Patisserie-Chocolaterie Peter Lemmens -

Patisserie - Vlaaien

Alle gebak, vlaaien, koekjes en andere zoete lekkernijen van Peter Lemmens worden met echte roomboter en verse ingrediënten bereid. Bijna dagelijks worden deze producten geleverd in onze bakkerij: meel, eieren, room, boter, noten, cacao en natuurlijk fruit. In de zomer komt het fruit van de fruitboeren uit de omgeving. Iedere dag of eigenlijk nacht, wordt gebakken. Ook op zondag! ‘s Ochtends heel vroeg worden de eerste taarten en nog warme vlaaien vervoerd naar onze winkels in Maastricht en Valkenburg (zie de openingstijden).  
Luikse rijstevlaai

Luikse rijstevlaai

Roomboterdeeg met smeuïge zelfgekookte rijst. 

klein  €  7.95        groot  €  12.60

Luikse rijstevlaai met slagroom

Luikse rijstevlaai met slagroom

Roomboterdeeg met smeuïge zelfgekookte rijst voorzien van een laag slagroom en pure chocolade snippers. 

klein  €  10.00        groot  €  15.20

Luikse rijste-kersenvlaai

Luikse rijste-kersenvlaai

Smeuïge rijstevlaai van zelfgekookte rijst met bovenop licht gebonden kersen. 

klein    €  8.70        groot    €  14.00

Platte rijstevlaai

Platte rijstevlaai

Roomboterdeeg met smeuïge zelfgekookte rijst. 

groot  €  12.95              met  kersen  €  14.70

Platte rijstevlaai met slagroom

Platte rijstevlaai met slagroom

Roomboterdeeg met smeuïge zelfgekookte rijst voorzien van een laag slagroom en pure chocolade snippers. 

groot  €  17.05

Fruitvlaai

Fruitvlaai

Roomboterdeeg rijkelijk gevuld met fruit. Deze fruitvlaaien zijn allemaal voorzien van een roomboter bladerdeeg deksel. Verkrijgbaar in appel, kersen, abrikoos, kruisbessen, rode of zwarte pruimen. 

1  pers  €  3.00        klein  €  7.95        middel  €  10.70        groot  €  12.95

Gemengd fruitvlaai

Gemengd fruitvlaai

Roomboterdeeg met crème patissier en diverse soorten fruit. Bovenop een dun laagje abrikozengelei. 

1  pers  €  3.10        klein  €  9.70        middel  €  12.65        groot  €  17.60.10

Pulpvlaai

Pulpvlaai

Roomboterdeeg met een dun laagje abrikozen en vervolgens helemaal vol gelegd met halve abrikozen. Na het bakken van de vlaai wordt deze voorzien van een dun laagje abrikozengelei. 

1  pers    €  3.05        klein  €  8.05        middel    €  10.80        groot    €  13.05

Aardbeienvlaai

Aardbeienvlaai

Roomboterdeeg met een laagje crème patissier, rijkelijk gevuld met verse aardbeien. Na het bakken van de vlaai wordt deze voorzien van een dun laagje aardbeiengelei. 

1  pers  €  3.10        klein  €  10.50        middel      €  13.65        groot    €  18.85

Schuimvlaai

Schuimvlaai

Kersen-, kruisbessen-, abrikozenvlaai met slagroom en zelfgemaakte meringue (eiwitschuim).  

1  pers    €  4.10        klein  €  10.65        middel  €  13.10        groot  €  18.35

Schuimvlaai aardbeien

Schuimvlaai aardbeien

Aardbeienvlaai met slagroom gemengd met zelfgemaakte frambozenconfiture en zelfgemaakte meringue (eiwitschuim).  

1  pers  €  4.30        klein  €  12.45        middel  €  15.70        groot  €  20.90

Gem. fruit harde Wener -of feuillete vlaai

Gem. fruit harde Wener -of feuillete vlaai

Bodem van harde Wenerdeeg of roomboterbladerdeeg met een laag crème légère en daarop diverse soorten fruit. De vlaai wordt afgewerkt met een beetje abrikozengelei. 

1  pers  €  3.70      klein  vanaf    €  13.55        groot  vanaf  €  22.60

Aardbeien harde Wener -of feuillete vlaai

Aardbeien harde Wener -of feuillete vlaai

Bodem van harde Wenerdeeg of roomboterbladerdeeg met een laag crème légère en daarop verse aardbeien. De vlaai wordt afgewerkt met een beetje aardbeiengelei. 

1  pers  €  3.70    klein  vanaf  €  13.55      groot  vanaf  €  22.60

Frambozen harde Wener -of feuillete vlaai

Frambozen harde Wener -of feuillete vlaai

Bodem van harde Wenerdeeg of roomboterbladerdeeg met een laag crème légère en daarop verse frambozen. Ook verkrijgbaar in bosbessen. 

1  pers  €  3.70    klein  vanaf  €  13.55        groot  vanaf  €  22.60

Appelfrangipanne

Appelfrangipanne

Appeltaart gemaakt van harde Wenerdeeg gevuld met verse appels met daar doorheen een beetje abrikozen, rozijnen en kaneelsuiker. De deksel is ook van harde Wenerdeeg. 

klein  €  10.30        groot  €  17.85

Praliné taartje

Praliné taartje

Kersen of abrikozen. Harde Wener bodem gevuld met kersen of abrikozen. Hierop een dun laagje frangipanne en als topping amandelsnippers met suiker, hetgeen een krokante bovenlaag geeft na het bakken. 

1  persoon  €  3.10          klein  €  10.35

Linzenvlaai

Linzenvlaai

Harde Wenerdeeg met abrikozen, kersen of zwarte pruimen. Onder het fruit zit een heel dun laagje frangipanne. De deksel is gemaakt van smalle reepjes harde Wenerdeeg. 

    klein  €  8.25        groot  €  13.50

Kruimelvlaai

Kruimelvlaai

Roomboterdeeg met kersen, abrikozen, appel, kruisbessen of crème patissier. De bovenkant wordt rijkelijk voorzien van kruimels. 

1  pers    €  3.00        klein  €  7.95          middel  €  10.70        groot  €  12.95

Open appelvlaai

Open appelvlaai

Zelfgemaakte feuilletédeeg met een dun laagje frangipanne en hierop dun gesneden verse appelschijfjes. Afgewerkt met een beetje kaneelsuiker en abrikozengelei. In plaats van appel kunt u ook kiezen voor peer. Alleen verkrijgbaar vanaf september t/m februari. 

1  pers  €  3.40    klein  €  10.55      middel  €  13.25        groot  €  17.45

Verse kruisbessenvlaai

Verse kruisbessenvlaai

Roomboterdeeg met verse kruisbessen en kaneelsuiker. Is alleen verkrijgbaar in het seizoen van de kruisbessen. 

1  pers  €  3.05      klein    €  8.05        middel    €  10.70        groot    €  13.20

Verse pruimenvlaai

Verse pruimenvlaai

Roomboterdeeg rijkelijk gevuld met verse pruimen. Pruimen worden met de hand ontpit dus ze behouden hun stevigheid. Alleen te verkrijgen tijdens het seizoen. Prijzen vanaf: 

1  pers  €  3.05        klein    €  8.50        middel    €  11.70        groot    €  14.80

Bosbessenvlaai

Bosbessenvlaai

Roomboterdeeg met een heel dun laagje crème patissier en verse bosbessen.
 

1  pers    €  3.05          klein    €  10.50        middel    €  13.65        groot    €  18.85

Apfelstrudel

Apfelstrudel

Zelfgemaakte roomboter bladerdeeg, dun laagje biscuit, zelf gekookte banketbakkersroom, frangipanne en verse appels met rozijnen en abrikozen. Bovenkant is afgewerkt met foundant en gesnipperde amandelen. 

  €  17.95

© IXAD